На Миколаївщині «батьківщинівці» взяли участь у мітингу присвяченому 71-й річниці визволення м.Очаківа від фашистських загарбників

SAM_2361

31 березня відбувся урочистий  мітинг присвячений 71-й річниці визволення м.Очаківа від фашистських загарбників, в якому взяли участь представники командування флоту та корабля, трудові колективи, школярі, представники Очаківської  партійної організації «ВО«Батьківщина» .

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної партійної організації.

Всім учасникам була надана можливість покласти квіти до пам’ятника «Скорботного матроса». Біля підніжжя пам’ятника дві дошки з текстом. На одній дошці напис: «Вони дотримувались законів Вітчизни, до кінця виконали свій обов’язок». На другій перераховані прізвища 22-х загиблих.Пам’ятник в урочистій обстановці відкрито у жовтні 1961р. Повз пам’ятника маршем пройшов особистий склад Очаківського гарнізону, трудові колективи, школярі, представники Очаківської міської партійної організації «ВО«Батьківщина», які шли з квітами та флагами України.

«У моряків існує традиція: в пам’ять загиблих опускати у воду квіти. Кораблі, зустрівши вінок пам’яті в море, поступають йому дорогу, а моряки в суворій мовчанці стоять біля борту»- розповів керівник партійної організації «ВО «Батьківщина» Тимошенко Евген Юрійович.