На Миколаївщині здійснено напад на жінку, що має відношення до ВО «Батьківщина».

В смт Єланець стався напад на Ольгу Гуліну, заступника голови районної державної адміністрації. Двоє  злочинців, погрожуючи насильством, відібрали  у неї автомобіль «TOYOTA LAND CRUISER PRADO». Нападники відвезли жінку до лісу, що в Кіровоградській області та через певний час висадили із автомобіля у незнайомій безлюдній місцевості. Жінка, залишившись без засобів зв’язку, змогла повідомити про подію лише в вечірній час  наступного дня. Слідчим відділенням Миколаївської поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та ч.3 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Поліцейські вживають заходів щодо встановлення та затримання винних осіб.

Син Ольги Гуліної, Олексій повідомляє, що з мами вимагали грошей, били її. Втім родина не вбачає, що викрадення має відношення до діяльності Ольги Гуліної на посаді заступника голови Єланецької райдержадміністрації. Натомість Ольга Гуліна має відношення до ВО «Батьківщина». Її чоловік, що загинув в автокатастрофі в серпні минулого року, Володимир Гулін був депутатом Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина. Її син Олексій є головою Єланецької районної парторганізації ВО «Батьківщина». Родина Гуліних відома в районі вдалою господарською діяльністю. Тож ймовірно викрадення жінки стало елементом рейдерської атаки, спрямованої проти родини. Як вважає голова Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Соколов, такі діяння доводять факти тиску на «батьківщинівців» та їхні родини. Обласна парторганізація не допустить, аби дана подія залишилася поза увагою влади та правоохоронних органів.