Немає нації без мови та культури – Юлія Тимошенко привітала з Днем української мови й писемності

Шанобливе ставлення до мови та її постійне вдосконалення – це той людський стандарт, який береже нас в історії, дозволяє почувати себе людьми у цьому світі.

Про це 9 листопада Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці у Facebook.

«Вона дуже крута, наша українська мова. Мова, що вижила, не дивлячись на всі знущання і тортури. Не дивлячись на розстріляних поетів і письменників, вчених і заборонені книжки (чи багато у світі мов, заборонених до вжитку впродовж довгих років?). Завдяки мові вижили й ми, вижила Україна. Бо немає нації без рідної мови і культури», – зазначила лідер «Батьківщини».

Політик нагадала, що виросла в російськомовному середовищі й українську почала вивчати вже у зрілому віці. Свій рівень знання мови Юлія Тимошенко вважає «не ідеальним» і тому продовжує вчитися, «дізнаючись нові слова, фразеологізми, вислови».

«Наша мова – мова нашого життя, мова наших чуттів і переживань, мова кохання, сподівань і надій. Вона – НАША, рідна, найближча, найсердечніша, наймиліша…», – зазначила Юлія Тимошенко.

Голова партії зізналася – вона радіє, розуміючи, що мова розвивається: поповнюється регіональними діалектами, кристалізується, еволюціонує в піснях та книгах. Особливу радість у політика викликає той факт, що сьогодні українською активно спілкується молодь.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31