НКРЕ підтримала позицію «Батьківщини» у питанні зниження комунальних тарифів

Тимчасово виконуючий обов’язки Голови Національної комісії регулювання енергетики Дмитро Вовк погоджується з позицією «Батьківщини», що нові комунальні тарифи та норми споживання тепла і газу населенням істотно завищені.

Про це сьогодні повідомила Юлія Тимошенко після зустрічі т.в.о. Голови НКРЕ, на якій було обговорено ситуацію навколо формування тарифів ЖКГ.

«Разом із керівництвом НКРЕ ми дійшли висновку, що норми споживання природного газу для населення завищені вдвічі. Крім того, ми дійшли до повного взаєморозуміння, що тарифи на тепло, які базуються на нормах споживання тепла без лічильників, також завищені вдвічі», — заявила лідер «Батьківщини».

Тому, за словами Ю.Тимошенко, «Батьківщина» разом з НКРЕ добиватимуться зменшення нормативу споживання газу для населення на одного мешканця, а також зниження вдвічі нормативу споживання тепла на 1 кв. метр. Якщо це вдасться, то українці платитимуть, як мінімум, удвічі менше за газ, тепло і гарячу воду.

Юлія Тимошенко наголосила, що команда «Батьківщини» на засіданні парламентської робочої групи щодо вивчення обґрунтованості тарифів робитиме все, щоб довести до логічного завершення питання зменшення тарифів.