Новостворений Національний штаб захисту рідної землі вимагає від президента референдуму

Понад 40 політичних та громадських організацій, які виступають проти розпродажу землі, об’єдналися в Національний штаб захисту рідної землі. До його складу увійшли представники політичних партій та рухів, наукових та професійних спілок, волонтерських та ветеранських організацій.

Партія «Батьківщина» долучилася до роботи Штабу. Лідер партії Юлія Тимошенко взяла участь у його першому засіданні.

«Якщо ми не будемо керувати своїми земельними ресурсами – наслідки будуть трагічні. Ми залишимося сировинним придатком назавжди. І ні через які міжнародні суди цього не змінимо. Я хочу, щоб усі ми усвідомлювали, на якій межі стоїмо. Це та межа, за якою України в повноцінному вимірі як незалежної суверенної держави вже не буде», – зазначила Юлія Тимошенко у своєму виступі.

Національний штаб затвердив вимоги до президента Володимира Зеленського, у яких йдеться про необхідність відкласти ухвалення «земельних законів», продовжити мораторій та оголосити референдум – давши народу самостійно вирішити, продавати сільськогосподарську землю чи ні.

«Зеленський знає, що 73% людей проти розпродажу землі. Якщо він всупереч цьому протягне земельні закони, це буде означати, що він працює не на Україну. Це означатиме, що він працює на замовлення, яке йде зовсім з інших сторін, але точно не від народу України. Інакше б він провів референдум та ухвалив би всі рішення за його результатами», – наголосила лідер «Батьківщини».

На першому засіданні Національного штабу було ухвалено рішення щодо об’єднання в один спільний рух усіх штабів, створених різними організаціями. Активісти звернулися до депутатів різних рівнів із закликом підтримати вимоги Штабу. Окреме звернення щодо неприпустимості відкриття в Україні ринку землі спрямували до міжнародних організацій.

Владу попередили, що в разі ігнорування вимог людей, Національний штаб залишає за собою конституційне право на мирні протести.

«Зараз у нас залишилась остання можливість на щось вплинути. Нам треба єднати зусилля та виходити на єдиний процес захисту України в умовах цієї політичної кризи. Наша команда – за безстрокові акції протесту, як у регіонах, так і в центрі, з усіма зусиллями нашої команди», – зазначила Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30