Очаківські депутати висловили позицію з приводу мораторію на продаж землі

На сесії Очаківської міської ради (Миколаївська область) підтримано депутатський запит «батьківщинівця» Євгена Тимошенка про звернення до Президента України, Верховної ради України, Кабінету міністрів України щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», за звернення проголосували всі 20 депутатів, які взяли участь в роботі сесії.

«Ми внесли пропозицію на розгляд сесії стосовно продовження до 1 січня 2025 року мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення; початку широкого публічного обговорення в суспільстві питання запровадження ринку землі; проведення всеукраїнського референдуму з цього питання. Радує, що депутати нас почули та підтримали, незважаючи на те, що ми працюємо в місті, а не в селі», — зазначив очільник очаківських «батьківщинівців» Євген Тимошенко.

На його думку, така позиція підкреслює, що ситуація з ринком землі турбує всіх жителів України незалежно від їхнього місця проживання, а проблема має загальнодержавне значення.