Олександра Кужель: Робоча група з деофшоризації – це лише фасадна декорація

mСьогодні відбулось перше засідання робочої групи, створеної за указом президента, яка має на меті боротьбу з виведенням прибутків за кордон.

Про це повідомила народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель на своїй сторінці у Facebook.

Проте політик вважає, що ця робоча група працюватиме неефективно.

«Про те, що ця група буде слугувати лише фасадною декорацією, імітуючи боротьбу з виведенням коштів за межи України, ми попереджали минулого разу – коли голова Комітету з податкової і митної політики фактично заблокувала розгляд поданих депутатами «Батьківщини» законопроектів, які пропонують введення прямої заборони на офшорну діяльність компаній та суттєве зменшення податків для бізнесу», – зауважила Кужель.

Народний депутат наголосила: «Сьогодні на робочій групі було чітко окреслено межі, в яких пропонується працювати. Будуть розглядатись лише питання «більшої прозорості» в питаннях використання офшорів», – написала вона.

На думку Олександри Кужель, «ця «більша прозорість» настільки ж далека від системної боротьби проти офшорів, яку здійснюють всі розвинуті демократичні країни, наскільки далекі українська олігархія та бізнес-клани від інтересів більшості українського суспільства».

Також в інтерв’ю каналу «112 Україна» вона також нагадала позицію лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко: всі закони щодо деофшоризації повинні ухвалюватися на основі податкової лібералізації, адже потрібно змінювати ідеологію податкової адміністрації – від карального органу до консультативно-інформаційної структури.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко вже заявляла, що  українські бізнес-клани гальмують процес деофшоризації країни та чинять перепони на шляху ухвалення законопроектів «Батьківщини» №№44380 та 4381 , які пропонують введення прямої заборони на офшорну діяльність компаній та суттєве зменшення податків для бізнесу.