Олексій Рябчин: Міжнародних інвесторів відлякує безвідповідальність в Україні

Міжнародний валютний фонд більше не буде вірити обіцянкам української влади.

Про це в прямому ефірі телеканалу «News One» заявив народний депутат від «Батьківщини» Олексій Рябчин.

За його словами, міжнародних інвесторів відлякує безвідповідальність в Україні.

«У МВФ більше не будуть вірити обіцянкам – вони оцінюватимуть дії нашої влади», – сказав він і висловив думку, що Україні буде важко отримати наступні транші.

На переконання Олексія Рябчина, МВФ має бути впевнений в тому, що Україна поверне заборговані кошти.

«Для того, щоб віддати борги, країна повинна заробляти. Показником розвитку економіки є ВВП, коефіцієнт, що показує економічну активність країни. ВВП України з часів російської агресії впало. Наразі ми зростаємо на 2% за рік, хоча є потенціал зростати на 5-7%. І про це йшлося на економічному форумі в Давосі. Мовляв, в нас вкладають інвестиції, а ми не зростаємо. Нам вже не вірять, тому що в Україні корупція, тому що в нас сидять люди, які заробляють на бізнесі, які не створюють Антикорупційного суду», – пояснив політик.

Народний депутат також вважає, що співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами – це «діалог, у процесі проведення якого, найважливішою частиною має бути відстоювання національних інтересів».

Як пояснив парламентар, Україна зараз співпрацює з МВФ працює в рамках того Меморандуму з питань економічної та фінансової політики, який був підписаний Президентом України, прем’єр-міністром та головою Національного банку України.

«Завдання уряду сьогодні – запропонувати нашим партнерам таку програму реформування України, яка б задовольнила вимоги МВФ, і щоб Україна якомога швидше могла розвиватися без кредитів», – додав народний депутат.