Парламент прикриває злочини, блокуючи створення ТСК з офшорів, корупції та необґрунтованих тарифів, – Юлія Тимошенко

Сьогодні від Голови Верховної Ради залежить вирішення питання створення тимчасових слідчих комісій щодо офшорів, несправедливих тарифів та розслідування корупційних дій уряду Яценюка, адже за Конституцією для їх створення необхідно лише 150 голосів.

Про це заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, відповідаючи на запитання журналістів про необхідність створення ТСК щодо резонансних подій.

«Дуже принизливо для цього парламенту виглядає приховування злочинів вищих посадовців, зокрема, ухиляння від сплати податків під час війни через офшори державних чиновників, у тому числі президентом України», – наголосила лідер «Батьківщини».

Політик нагадала, що саме опозиційні демократичні фракції вийшли з ініціативою про створення ТСК щодо офшорів та корупції попереднього уряду. Та фракції БПП та «Народний фронт» заблокували їх формування і не надають своїх представників до складу слідчої комісії.

«Мені дуже шкода, що сьогодні парламент взяв на себе функцію  приховувати злочини. Я вважаю, що сьогодні Голова Верховної Ради Андрій Парубій мусить поставити на голосування створення ТСК. Якщо він це зробить, для такої справи необхідна кількість голосів для ухвалення рішення в парламенті знайдеться. Тимчасова слідча комісія – це контрольний орган опозиції, тому 150 голосів для ї створення достатньо. Зараз все залежить від волі Андрія Парубія – або він ставить на голосування і контроль починається, або він не ставить на голосування», – пояснила депутат.

Юлія Тимошенко зазначила, що доля тимчасової слідчої комісії щодо необґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги залежить віл спікера ВР.

«Ми вважаємо, що аморально через багатократно підвищені тарифи здирати з людей податки. Тим більше, що ці кошти йдуть на тотальну корупцію, яка відбувається в «Нафтогазі» та «Укргазвидобування», – пояснила політик.

На її переконання, завдання такої ТСК – проаналізувати усі складові тарифних нарахувань і зробити комунальні виплати справедливими і посильними для українців.

«Сьогодні парламент із рушійної сили демократії, очищення країни від корупції перетворився практично в кайдани на ногах суспільства, які не дають суспільству злетіти до нормальних цінностей і визнаних світом демократичних стандартів. Парламент, на жаль, відіграє абсолютно деструктивну роль», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

«Політика повинна залишитися в Києві»- Вадим Підберезняк в програмі «Контраргумент»

Докладніше

«Команда Батьківщини»: на місцеві вибори Ерік Григорян йде разом із ВО «Батьківщина»

Кривоозерщина: заклади освіти не готові до жорстких умов карантину

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30