Партія «Батьківщина» підтримала ініціативу громадської організації «Відкритий діалог» щодо створення «Списку Савченко»

Про це сьогодні розповів депутат від фракції «Батьківщина» Іван Крулько під час акції «#FreeSavchenko» на підтримку народного депутата, члена ПАРЄ Надії Савченко біля посольства Російської Федерації у Києві.

«Список Савченко» – це список із 35 осіб, безпосередньо причетних до викрадення, вивезення на територію РФ, незаконного утримання, фабрикацію доказів та справи проти Надії Савченко, а також фінансування всього цього. Ці люди повинні бути притягнуті до відповідальності. Світ повинен накласти на них персональні санкції», — сказав він.

Список створено за прецедентом «Списку Магнітського», відповідно до якого на осіб, причетних до справи Магнітського, були накладені санкції.

«Це судді, прокурори, слідчі, ті, хто фінансував викрадення Надії, а також вище керівництво Росії, яке приймало політичне рішення щодо засудження Надії. Тому перший номер — президент РФ Володимир Путін», — зазначив депутат.

Він наголосив, що список буде доповнюватися, потім його через офіційні канали передадуть у посольства США, країн ЄС, представництва Європейської Комісії.

«Батьківщина» та громадські правозахисні організації домагатимуться його визнання та накладення персональних санкцій на всіх, хто внесений до списку.

Нагадаємо, що сьогодні у Києві біля посольства Російської Федерації пройшла акція «#FreeSavchenko».

До заходу долучились сестра української льотчиці Віра та депутат від фракції «Батьківщина» Іван Крулько, а також депутати «Батьківщини» у Київраді — Володимир Бондаренко та Тетяна Меліхова.

За словами Віри Савченко, стан здоров’я Надії погіршується з кожним днем, адже вона відмовляється припинити голодування та вживає лише воду.

«Вона продовжу триматися завдяки силі духу, незважаючи на повне виснаження організму. Також Надія відчуває нашу підтримку та висловлює подяку всім», — сказала сестра.

Під час акції активісти написали фарбою на майданчику перед приміщенням посольства всесвітньовідомий хештег «#FreeSavchenko».

Також вони тримали плакати з написами «Врятувати Надію», «Надія Савченко голодує вже 74 дні», «Freedom to Nadiia Savchenko» та «Україні потрібна Надія».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31