Партії повинні нести відповідальність за своїх депутатів

Політичні партії повинні мати вплив на своїх депутатів, за яких несуть політичну відповідальність перед народом.

Про це заявив Голова парламентського Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Сергій Власенко (фракція «Батьківщина»), коментуючи журналістам ухвалення у першому читанні законопроекту №3693 про внесення змін до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» (щодо відкликання депутатів місцевих рад), авторами якого є лідери фракцій коаліції.

Власенко висловив сподівання, що після додаткових консультацій зазначений законопроект завтра буде ухвалений в цілому.

За його словами, наразі щодо законопроекту йдуть дискусії ідеологічного характеру.

«Я дещо здивований позицією тих депутатів, які відмовляються голосувати за цей закон, оскільки суспільство вимагає політичної відповідальності від політичних партій, а при цьому нормальні ефективні інструменти боротьби з політичним заробітчанством партіям не дають», – наголосив депутат.

Він також нагадав, що згідно із запропонованим законопроектом, відкликання депутата відбувається за рішенням керівного органу, який затверджував списки кандидатів.

«Є ситуації, коли політична партія має 8, 10, 15 тисяч депутатів місцевих рад і коли вони починають жити своїм життям, розуміючи, що впливу на них немає… І, зрозуміло, що дехто з них починає приймати рішення всупереч політиці партії, навіть рішення корупційного характеру, а партія, яка їх висувала, несе політичну відповідальність за дії цих людей, не має на них важелів впливу протягом року, згідно з діючим законом. Для того, щоб цю прогалину виправити, було й запропоновано відповідний законопроект, який сьогодні ухвалено у першому читанні», – роз’яснив Сергій Власенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31