ПАРЄ на сесії заслухає українське питання, – Сергій Соболєв

У середу, 25 січня, на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, що проходить цими днями у Страсбурзі, буде заслухано українське питання.

Про це повідомив заступник керівника української делегації у ПАРЄ, перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Під час поточної сесії ПАРЄ ухвалить спеціальну резолюцію, яка присвячена виконанню зобов’язань Україною з моменту її вступу до Асамблеї», – сказав він.

Окрім того, Сергій Соболєв повідомив, що російська делегація на знак протесту відмовилась брати участь у поточній сесії ПАРЄ через запроваджені щодо Росії санкції, які продовжують діяти вже третій рік.

«Дієвість санкцій на рівні ПАРЄ щодо РФ є настільки очевидною, що російська делегація взагалі відмовляється брати участь у роботі такого поважного органу, як Парламентська асамблея Ради Європи», – зазначив парламентар.

Також, за словами заступника керівника української делегації, на поточному сесійному тижні ПАРЄ розгляне питання захисту журналістів та планує ухвалити розширену Резолюцію щодо захисту свободи слова у Європі.

Серед важливих рішень, які планує ухвалити ПАРЄ, Сергій Соболєв також виокремив питання формування позиції щодо подій у Сирії.

Політик не виключає, що у відповідному рішенні ПАРЄ підтримає позицію світових лідерів про визнання бомбардування мирних об’єктів у Сирії злочинами проти людяності з боку Росії.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31