Патріарх Теофіл III спростував наклепницьку інформацію щодо протидії Юлії Тимошенко отриманню Україною Томосу

Нещодавно окремими ЗМІ була розповсюджена заява президента Ющенка, у якій він звинувачував Юлію Тимошенко в тому, що вона під час зустрічі з Єрусалимським Патріархом зверталася до нього з проханням призупинити процес визнання Православної церкви України.

Прес-служба партії «Батьківщина» звернулася до Патріарха Святого Граду Єрусалиму і всієї Палестини, Сирії, Аравії, всього Зайордання, Предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви Теофіла III із проханням прокоментувати ці повідомлення. Нижче наводимо текст розмови та її аудіозапис.

– Зараз деякі засоби масової інформації в Україні розповсюджують повідомлення, що начебто за кілька днів перед рішенням Синоду (Константинопольського патріархату) про надання Українській церкві Томосу про автокефалію Юлія Тимошенко їздила до Єрусалима та просила Вас, патріарха Теофіла ІІІ, зупинити визнання Православної церкви України.

Теофіл III: Це нісенітниця. Я не маю до цього ніякого відношення. Це дуже дивно. Я спростовую це. Ми ніколи не обговорювали з нею ці речі. Це повна брехня. Це брехня, розповсюджена з використанням мого імені. Ті, хто за цим стоять, грають у політичні ігри задля досягнення власних цілей.

– Таким чином Ющенко, який також про це казав, говорить неправду.

Теофіл III: Так. Він брехун. Він бреше. Він має поважати мій статус і те, що я запросив його до Патріархату.

Партія «Батьківщина» вимагає від Віктора Ющенка та інших осіб, які озвучували цю брехню, а також засобів масової інформації, що її розповсюджували, публічних вибачень та спростування неправдивих відомостей.