Перегляд бюджету та зниження тарифів, – Юлія Тимошенко визначила завдання парламенту

У два місяці, що залишилось працювати цій Верховній Раді, вона має зосередитися на ухваленні рішень в інтересах розвитку країни та покращення життя людей.

Про це заявила Юлія Тимошенко з парламентської трибуни.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що рейтинг Верховної Ради наразі становить 1%. І це свідчить про те, що 5 років, на жаль, не були для людей успішними, і що ця каденція ВРУ не виконала свою місію – зробити українців щасливими, а країну успішною.

Саме тому політична сила Юлії Тимошенко пропонує, щоб парламент в ці два місяці почав працювати інакше. Зокрема, Голова партії нагадала про те, що бюджетний процес через політичний хаос навіть не розпочався.

«У нас не подані необхідні документи, не обговорюються макропоказники, грошово-кредитна політика. За цим політичним хаосом забули про країну», – обурилась парламентарій.

Розв’язання цього питання Юлія Тимошенко вбачає в тому, щоб зібрати спеціальну команду, яка складається з лідерів фракцій, нового президента, уряду, та докорінно переглянути концепцію бюджету на користь розвитку країни і нормального життя людей.

«Якщо бюджет буде ухвалений у тій концепції, що була до сьогодні, люди не отримають ні захисту, ні пенсій, ні зарплат», – додала вона.

По-друге, зауважила лідер «Батьківщини», у світі стрімко падає ціна на газ.

«Ми купуємо по 300-320 дол. за тисячу кубометрів, а світ в Європі, в хабах, продає по 160 дол. За 2 місяці ціна буде 120. Парламент може виконати свою функцію і негайно розглянути це питання, знизити ціну на газ, тепло і гарячу воду. Піднапружимося і не ухвалюватимемо лобістські законопроекти замість служіння людям», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Цій Верховній Раді залишилося працювати два місяці. Невтішний рейтинг парламенту говорить про те, що за 5 років нинішнє депутатське скликання не виконало покладеної на нього місії — зробити людей щасливим, а країну успішною. Але в той час, що залишився, Верховна Рада ще може попрацювати інакше, для людей. Ми пропонуємо докорінно переглянути концепцію державного бюджету — на користь розвитку країни та покращення добробуту громадян. Також парламент зобов’язаний ухвалити рішення про зниження ціни на газ, тепло і гарячу воду.Люди чекають на зміни! Депутати мусять піднапружитися!

Опубліковано Юлією Тимошенко Вівторок, 28 травня 2019 р.