Перший блогер вільного українського духу, – Юлія Тимошенко в День народження Тараса Шевченка

Творами Шевченка сьогодні можна проілюструвати всі перипетії, біди, жалі, проблеми, надії та сподівання України.

Про це йдеться в привітанні Юлії Тимошенко з нагоди Дня народження Тараса Шевченка, яке політик розмістила на своїй сторінці у Facebook.

«9 березня – Шевченків день. Звернула увагу на таке. Останнім часом в мережі, в стріт-арті, на одязі молодих українських дизайнерів з’явилося багато Шевченка. Це – Шевченко-мем, іноді Шевченко-комікс. Шевченко в кросівках, Шевченко в джинсах, Шевченко в однострої… Однак, це майже нікого не обурює, не викликає осуду чи ніяковості. Шевченко – органічний навіть у цих іпостасях. Чому? – Та тому, що Шевченко сучасний. Він абсолютно сьогоднішній український поет!» – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, що саме така окрема доля великих геніїв світу – не старіти, не зуживатися, не бронзовіти.

«Шевченко – як «The Beatles»… Шевченко – феномен. Нам зараз складно уявити ту Україну Шевченка, тодішнє суспільство. Але задумайтесь: середина 19 століття, офіційно української мови не існує, так само як не існує України в жодних інституційних формах. Шевченкові книжки видаються в напівпідпільних типографіях, мізерними тиражами, бозна-де, за тридев’ять земель від України. І при цьому вся Україна – з мала до старого – говорить Шевченком, цитує його напам’ять, знає і шанує. Хіба це не диво?» – додала Голова партії.

Кожна друга цитата Шевченка, наголосила Юлія Тимошенко, показує сьогодення людей, усі переживання, сподівання та надії.

«Шевченко – перший блогер вільного українського духу. Так, він надзвичайно сучасний. Кожна друга його цитата актуальна сьогодні. Шевченком можна проілюструвати всі наші перипетії, біди, жалі, проблеми, надії й сподівання… «Кайданами міняються, правдою торгують» – хіба це не про сьогоднішню країну? Не про владу? Не про вибори? Але не буду про сумне. Бо Шевченко – це не про сум і не про нудьгу. Його гнів не безпорадний. Це гнів дії та вищої справедливості, гнів праведної сили, що саме йде вершити суд», – зазначила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко зауважила, що саме силою, натхненням, вірою в себе та у світле майбутнє й сьогодні надихає творчість великого українця, Тараса Шевченка.

«Шевченко народився 9-го березня, а помер 10-го. І в цьому також великий символізм. Живи, як один день. Але живи так, щоб лишатися у віках… Сьогодні люди йдуть до пам’ятників Шевченку не просто для того, щоб вшанувати поета, покласти квіти. Це не похід на «кладовище». Це похід за вірою. Вірою в себе, передовсім. Бо від Шевченка й сьогодні набираються сили й натхнення. Ми дуже вдячні тобі, Тарасе, за те що ти був в Україні. За те, що жив нею. За те, що лишаєшся з нами сьогодні!» – резюмувала Голова партії «Батьківщина».