Потрібна відверта розмова з суспільством, – Юлія Тимошенко оцінила Нормандські переговори

«Батьківщина» підтримує відновлення діалогу на міжнародному рівні у Нормандському форматі як крок до припинення війни та встановлення миру на українських умовах.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у дописі на своїй Facebook– сторінці.

«Великим досягненням є рішення про обмін полоненими за формулою «всіх на всіх». Це дає надію, що ув’язнені українці нарешті повернуться додому. Безумовно позитивним є те, що світ разом з нами. Що звучить не лише питання Донбасу, але й Криму. Що заявлена позиція про те, що спочатку відновлення кордону, а потім – вибори», – зазначила Юлія Тимошенко.

Водночас політик висловила занепокоєння стосовно того, що «вперше в історії роботи Нормандського формату на рівні президента України легітимізовано «формулу Штайнмаєра», яка стає основою для подальших дій».

«Також уперше в офіційному комюніке переговорів зафіксоване прагнення надати особливий статус окупованим територіям не на тимчасовій, а на постійній основі», – обурилася Голова партії.

Юлія Тимошенко переконана, що прогнозувати наслідки цих переговорів для України можна лише після конкретного роз’яснення ухвалених рішень.

«Очевидно, що на часі ще один діалог – внутрішній, всередині країни. Зараз як ніколи потрібна відверта розмова із суспільством. Українці мають бути впевненими, що мир буде справжнім, без втрати незалежності та суверенітету», – резюмувала Юлія Тимошенко.