Президент має внести подання на звільнення Валерії Гонтаревої, – Юлія Тимошенко

Верховна Рада повинна створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування діяльності Валерії Гонтаревої на посаді голови Національного банку України та проголосувати звернення до Президента, щоб він виконав свій конституційний обов’язок та звільнив її.

Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила журналістам на брифінгу в кулуарах парламенту.

«Ми наполягаємо, щоб Верховна Рада, по-перше, створила ТСК щодо розслідування усіх антиукраїнських та корупційних дій пані Гонтаревої. По-друге, парламенту треба негайно звертатися до Президента та вимагати, щоб він використав своє конституційне право та вніс подання на звільнення Гонтаревої з посади», – уточнила політик.

Тимошенко нагадала, що «Гонтарева стояла за усіма маніпуляціями з державними цінними паперами у часи Януковича, а сьогодні вона продовжує це робити з курсом гривні, з рефінансуванням банків, «які потім цей рефінанс виводять за межі України».

Лідер «Батьківщини» звернула увагу, що саме робота Голови НБУ призвела до того, що «курс гривні коливається з амплітудами від 40 до 25 гривень до долар», а кредитна ставка для підприємців зросла до 30 % .

За словами Тимошенко, «фінансова, економічна, соціальна розруха – це наслідок роботи пані Гонтаревої».

Голова фракції також наголосила: «Я переконана, що треба розслідувати всі ці випадки і що на цих речах відповідні банки, наближені до Гонтаревої та керівництва держави, заробляють гроші».

«Якщо хочемо докорінно змінити фінансовий, економічний курс нашої держави, то треба починати звільнення з посад людей, які є маріонетками для проведення стратегії, спрямованої проти України. Якщо у Верховній Раді є хоча б крапля відповідальності за країну і, крім корупції, є хоча б крапля служіння Україні, то Гонтарева має бути звільнена негайно! Вона – один з ключових гравців і маніпуляторів у справі руйнації України», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Як уже повідомлялося, «Батьківщина» вимагає негайно поставити на голосування в парламенті питання про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України.

Фракція також вимагає звіту голови НБУ Валерії Гонтаревої в парламенті.