Природа економічних негараздів – у корупції та в неправильному курсі, — Юлія Тимошенко

«Дійсно, війна велику біду принесла в Україну, вона впливає і на фінанси, і на економіку. Але я хочу запитати: як впливає війна на те, що, наприклад, виходить екс-генеральний прокурор і говорить з трибуни Верховної Ради, що НАК «Нафтогаз України» близько 3 млрд. гривень практично через корупцію злито?» — запитала вона, посилаючись на стенограму засідання парламенту.

Тимошенко також процитувала інформацію щодо фактів зловживань в «Енергоатомі», де майна розікрали на суму 166 млн. грн., а неефективно використали близько 3 млрд. грн.

«Я хочу запитати: це війна? Це війна, коли сьогодні з підприємців беруть хабарі по всій країні? Це війна, коли обговорюються зміни до бюджету про те, що треба останні копійки забрати з пенсіонерів? Ні, це не війна! Це абсолютно недопустимі кроки», — зазначила вона.

Лідер фракції також додала: «Те, що гривня впала в 4 рази, не має економічних підстав, і це теж не війна».

Це все, на думку Тимошенко, абсолютно неправильний курс, який треба негайно змінювати.

Лідер «Батьківщини» також засудила наміри уряду обкласти 15-відсотковим податком пенсії працюючих пенсіонерів, скоротити фінансування освіти та збільшити в 3-4 рази тарифи на ЖКГ, водночас залишаючи податкові пільги для великих корпорацій.