Привітання Юлії Тимошенко до Дня працівників сільського господарства

Шановні хлібороби, фермери, селяни – усі причетні до праці на землі!

Сьогодні ваше свято – День працівників сільського господарства.

Хоча знаю, що ви святкувати не звикли… Ви звикли працювати:  невтомно, сумлінно  та старанно. День в день. Зранку до ночі. Від світанку до заходу сонця…

Часом у політичних дискусіях доводиться чути дещо зневажливо, що «Україна – це аграрна країна»… Але в таких випадках я завжди кажу, що це не вада, а гордість нації, народу та країни. Ми пишаємося тим, що ми – аграрні!

Ми маємо найкращу у світі землю і наша велика історія – це аграрна історія. Наша культура – це аграрна культура. Увесь наш уклад, традиції, давні звичаї зростали  із сільських патріархальних коренів. Село – це те, що вберегло Україну в несамовитій круговерті трагічних та драматичних подій світової історії. Саме завдяки селянам, їх праці, вижила, вистояла і ствердилася наша нація.

За це вам мій низький уклін і велика вдячність!

Дорогі мої, я знаю і бачу щодня, як вам непросто живеться сьогодні. Як багато вам не вистачає, як немає елементарних умов для життя та роботи, як держава щоразу сором‘язливо  відвертається від ваших проблем та запитів.

Даю вам слово,  що зроблю все від мене залежне, щоб ви та всі українці отримали краще, гідне, заможне життя. Ви, як ніхто інший, заслуговуєте на право бути щасливими на своїй землі, у своїй  рідній Україні!

З повагою та вдячністю за вашу працю,

Юлія Тимошенко