Привітання Юлії Тимошенко з нагоди Дня Соборності України

Дорогі українці!

День 22 січня 1919 року увійшов до нашої історії Актом злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Відтоді ця дата назавжди символізує  унітарність та соборність Української Держави.

Сьогодні ми вже вдруге відзначаємо День соборності України в умовах неоголошеної війни з Росією. Споконвічний ворог знову прагне зруйнувати не лише єдність нашої країни, а й саму державність українського народу.

Але ми можемо пишатися: нашу Батьківщину захищають її кращі сини й дочки – солдати, добровольці, волонтери.

Проявом соборності України – солідарності і спільної відповідальності українських громадян – у наші дні, насамперед, є добровольчий і волонтерський рух всією країною, неперевершений героїзм українців, проявлений і під час Революції Гідності, і під час бойових дій, і в щирій допомозі один одному.

Ми усвідомлюємо, що воюємо за майбутнє України у колі народів Європи. Українці стояли на варті європейської цивілізації ще з часів середньовіччя, здійснили величезний внесок у боротьбу з нацизмом у 40-х роках минулого сторіччя… Нині наш народ продовжує боротьбу, цього разу – із загарбницькими проявами тоталітарної Росії.

Очевидно, що подолати ворога ми зможемо лише у єдності! Тому партія «Батьківщина», наші представники у парламенті роблять усе можливе для збереження конституційної цілісності країни. Ми відкидаємо усі зазіхання на законодавче виокремлення будь-яких територій держави.

Соборність для нас – це ще і соціальна солідарність громадян. «Батьківщина» докладає всіх зусиль, щоб влада не переклала тягар війни та економічної кризи на найбільш соціально незахищені верстви.

Наша політична сила категорично виступає проти того, щоб можновладці збагачувалися на війні та зубожінні більшості українців.

Насамперед, плідною працею у парламенті, конструктивною діяльністю в місцевих радах, ефективною допомогою волонтерам, добровольцям, громадським активістам ми доведемо: політика може бути відповідальною.

Цього знаменного дня команда «Батьківщини» вітає всю нашу велику українську родину з визначним святом – Днем Соборності!

Ми щиро зичимо всім миру, мужності, стійкості, натхненної праці та наснаги. Разом ми переможемо все!

Слава Україні!

Юлія Тимошенко, від імені партії «Батьківщина» та її фракції у Верховній Раді

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30