Проект звіту робочої групи: тарифи необґрунтовані і потребують корегування, — Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко закликала депутатів консолідуватися навколо зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги та ухвалити цього пленарного тижня два законопроекти щодо тарифоутворення.
Про це сьогодні лідер «Батьківщини» заявила з парламентської трибуни.
«Я би просила парламент консолідуватися навколо цього завдання й зробити так, щоб ми його виконали, і щоб люди по всій країні не проклинали політиків, парламент, уряд і всіх, кому спало на думку в 5-6 разів підвищувати тарифи», — сказала вона.
Юлія Тимошенко пояснила, що її заклик грунтується на проекті звіту парламентської робочої групи, яка щойно завершила вивчення питання обґрунтованості підвищених тарифів.
Депутати з різних фракцій дійшли до консолідованої думки: «встановлені ціни, тарифи на енергоносії, на комунальні послуги є необґрунтованими і потребують додаткових розрахунків для їх корегування».
За словами лідера фракції, парламентська робоча група також встановила, що газу українського видобутку достатньо для забезпечення потреб населення та підприємств теплокомуненерго.
«Газу не просто вистачає. А якщо цитувати зараз звіт робочої групи, то в нас є профіцит українського газу для постачання населенню і теплокомуненерго», — наголосила вона.
Тимошенко стверджує, що нормативи на тепло та газ в квартирах, де немає лічильників, є абсурдними, адже «в два-три рази є різниця обсягів газу та тепла, які списують на людину».
З огляду на це, лідер «Батьківщини» наполягає та тому, що тарифи можна реально зменшити вдвічі.
«Це корупція, мегакорупція! Або ми з вами її зупинимо, або будуть на тлі нашого спокою і байдужості продовжувати знущання над українцями», — вважає народний депутат.
Юлія Тимошенко також наполягає: «Ми негайно повинні припинити ту наругу над всіма українцями, яка відбулася із встановленням нових тарифів!»
Вона також подякувала членам парламентської робочої групи з вивчення тарифів і закликала депутатів сьогодні-завтра затвердити її звіт.
Окрім цього, Юлія Тимошенко наполягає на ухваленні рішень щодо негайної індексації зарплат та пенсій.
«Закон треба проголосувати цього тижня. І це означає, що ми знімемо той абсолютно незаконний тягар соціальної несправедливості, який лежить на людях. Все буде добре, і ми крок за кроком поставимо все на місця», — резюмувала лідер фракції.
Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31