Резолюція Всеукраїнського селянського віча

Гордість неньки України – її селянство, яке живе на цій землі тисячі років. За цей час наші предки пережили тут багато біди. Війни, кріпацтво, Голодомор, хвороби і свавілля. Тут є слід кожного з попередніх поколінь, як і наш. Українське село вистояло і збереглося в усі важкі часи. Сьогодні ми теж вистоїмо.

Українське селянство за багаторічну історію зробило величезний внесок у соціально-економічний розвиток країни, де основа нашого буття і надія для майбутніх поколінь.

Українське село – це не тільки колиска нашої історії, наших традицій, культури, мови і духовності, а ще майбутнє наше і наших дітей.

Весь наш сьогоднішній добробут, наш поступ у завтра передусім залежить від українського селянина-трударя.

Перед нами стоїть завдання – зберегти українське село, родючість нашої землі. Знову наш селянин змушений брати власну долю, а відтак і майбутнє України, у свої натруджені руки.

Цією резолюцією ми проголошуємо основні принципи існування, розвитку та захисту українського села. І нехай тепер залишається справою влади – погоджуватися з цими принципами чи знову і знову знищувати душу українства.

Принципи політики розвитку українського села:

1. Формування селянина-господаря, розвиток сімейно-фермерського укладу господарювання;
2. Збереження та розвиток поселенської мережі;
3. Земля – не товар: впровадження прозорих земельно-орендних відносин;
4. Ефективне землекористування, захист прав власників паїв;
5. Державна підтримка дрібних товаровиробників та поглибленої переробки;
6. Відшкодування відсотків на аграрні кредитні програми;
7. Стале оподаткування: єдиний податок з 1 га;
8. Підвищення рівня оплати праці в АПК;
9. Децентралізація податків і зборів на рівень громад;
10. Якісні освітні і медичні послуги;
11. Розвиток сільської інфраструктури, соціально-інженерних мереж.

Ми, громадяни України, чия діяльність і життя нерозривно пов’язані з українським селом, закликаємо припинити знищувати, наживатися на терпінні і важкій праці українського хлібороба-селянина.

Реалізація наведених принципів, спільна системна праця над їх розвитком стане запорукою майбутнього українського села, а відтак і майбутнього для наших нащадків.

Слава Україні!

29 жовтня 2016р.