Розслідування вбивства Ноздровської – іспит для влади, – Юлія Тимошенко

Керівництво держави має взяти під контроль розслідування вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської і в щоденному режимі інформувати про хід розслідування.

Про це йдеться в заяві лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

«На жаль, вбивство Ірини Ноздровської стало наслідком того, що державні правоохоронні структури працюють на обслуговування своїх політичних господарів, а не на безпеку громадян», – вважає лідер «Батьківщини».

Жахлива трагедія, яка сталася, може стати вироком усій правоохоронній системі, вважає політик.

«Вироком системі, в якій родичі та зв’язки важать більше, ніж право і закон, а вбивство вважається найпростішим варіантом позбутися опонента», – заявила Юлія Тимошенко.

На її переконання, керівництво держави зараз має зробити все можливе для того, щоб вбивство було розслідуване швидко та прозоро, а всі винні, незалежно від їхнього статусу, були справедливо покарані. Лише такі дії будуть чесними по відношенню до суспільства і збережуть залишки довіри до правоохоронців.

«Справжня судова реформа – це коли громадяни впевнені, що рішення судів будуть справедливими, а покарання – невідворотними. А коли юриста вбивають за те, що вона захистила сестру, яка загинула у страшному ДТП, і домоглася вироку вбивці – це бандитські 90-і», – зазначила політик.

«Розслідування та покарання винних у цій справі – це іспит для влади. Якщо вона його не складе, чи зможемо ми займатися правозахисною діяльністю, чи зможемо ми мати свободу слова, чи буде наше життя і життя близьких нам людей безпечним…», – йдеться в заяві.

Юлія Тимошенко висловила щирі співчуття родині загиблої Ірини Ноздровської від імені партії.

«Робитимемо все, щоб убивць жінки знайшли і покарали», – сказала лідер «Батьківщини».