Сергій Соболєв: «Батьківщина» проти узаконення окупації Донбасу

«Батьківщина» виступає категорично проти пролонгації деяких статей президентського законопроекту «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей» (№7164), які узаконюють російських окупантів на цих територіях.

Про це заявив з парламентської трибуни перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв.

За його словами, якщо парламент ухвалить цей закон, то ще рік будуть діяти наступні статті:

«Держава гарантує відповідно до закону недопущення кримінального переслідування притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників подій у Донецьку та Луганську. По-друге, призначення органів прокуратури і судів буде відбуватися за погодженням з місцевими органами самоврядування. По-третє, призначення органів народної міліції відбуватиметься за погодженням з органами місцевого самоврядування».

У фракції «Батьківщина» вважають, що цим законом парламент пролонгує дію закону, що фактично узаконює російську окупаційну владу на цих територіях.

Як відомо, за законопроект №7164 відддали голоси 229 народних депутатів, зокрема, Блок Петра Порошенка,«Народний фронт», групи «Партія Відродження» та «Воля народу», а також частина Опозиційного блоку та деякі позафракційні депутати.