Сергій Соболєв про послання президента: «Почни із себе!»

Президенту України треба розпочати реальні реформи із самого себе, замість того, щоб виголошувати красиві промови у парламенті.

Так прокоментував послання Петра Порошенка у Верховній Раді заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Я б загалом прокоментував виступ президента однією фразою: «Почни з себе!» Не виводь капітал за кордон, тим більше в Росію, не плати агресору, негайно віддай підприємства, які платять податки в казну РФ! Не ходи до церкви, яка пропагує знищення української держави. У жодному разі не допускай роз’єднання нації, не влаштовуй сварки в парламенті», – звернувся до голови держави представник партії.

Він закликав Порошенка «зробити все для того, щоб виконати резолюцію ПАРЄ і щоб ЦВК представляли всі фракції парламенту», а також закликав не змінювати закони під себе, «як це сталося з Генеральним прокурором і ЦВК».

«Ключовий принцип – почни з себе. Це принцип, якого повинен дотриматися президент», – наголосив народний депутат.

Сергій Соболєв також закликав Порошенка розпочати реальну боротьбу з корупцією: «Бо ми маємо десятки органів, які мають виконувати цю функцію, але нема політичної волі».

«Ключовий висновок з послання президента: минуло чотири з половиною роки, а проблеми залишилися ті самі. І, на жаль, Порошенко не розпочав реформу з самого себе», – підсумував політик.