Сергій Соболєв: Рада має терміново розглянути законопроекти щодо зниження тарифів

«Батьківщина» вимагає включення до порядку денного засідання Верховної Ради законопроектів щодо зниження тарифів та соціального захисту пенсіонерів.

Про це заявив заступник Голови фракції Сергій Соболєв під час виступу з парламентської трибуни.

Народний депутат від «Батьківщини» продемонстрував парламенту платіжки за газ,  отримані  з усіх областей України від громадян, які не встановлювали газові лічильників.

«Завдяки зусиллям Юлії Тимошенко та робочої групи парламенту замість 130 грн. люди будуть сплачувати 70», – наголосив він.

Водночас Сергій Соболєв заявив, що у питанні обґрунтованості встановлення тарифів необхідно рухатись далі, адже «якийсь дивний абсурд виходить: тепер без лічильника вигідніше, ніж з лічильником».

«Нам треба йти далі. І саме тому фракція «Батьківщина» внесла два законопроекти, які стосуються зменшення тарифів за загальним нормативом», – повідомив політик.

За його словами, після того, як отримано висновки відповідної робочої групи щодо обґрунтованості встановлення тарифів та після вчорашньої зустрічі спікера ВР, лідерів фракцій з представниками профспілок, парламент має терміново розглянути законопроект про тарифоутворення.

Також Сергій Соболєв наполягає на терміновому ухваленні законопроекту щодо зменшення рентної плати для державних компаній, які постачають газ для населення.

«Батьківщина» не голосуватиме за порядок денний доти, доки до порядку денного не буде включено ці ключові законопроекти, а також законопроекти щодо пенсійного забезпечення, зняття 15% податку на пенсії, щодо зняття боргу Пенсійного фонду, всі ті питання, які дивним чином уночі були зняті з порядку денного!» – заявив заступник Голови фракції.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» готує подання до Конституційного суду щодо скасування підписаного президентом закону про гральний бізнес

Докладніше

«Кандидати в депутати не повинні потрапляти в залежність від партії» — Вадим Підберезняк

Докладніше

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31