Сергій Соболєв: Ситуація в країні та безробіття змушують українців виїжджати за кордон

Розчарування соціально-економічною ситуацією в країні та тотальне безробіття змушують українців їхати за кордон в пошуках кращого життя.

Про це заявив перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в прямому ефірі телеканалу «NewsOne», коментуючи питання масового виїзду українців з України.

Політик звернув увагу на те, що українці, які виїхали з країни, не стають жебраками на новому місці, а навпаки – досягають успіхів своєю важкою працею.

«Ці люди не просять милостиню, вони приїжджають і, не маючи ані знайомих, ані зв’язків, своєю важкою працею досягають унікальних успіхів. Ось чому в тому, що люди виїжджають за кордон, винна система, яка побудована в Україні. У цій системі такий працездатний народ, як наш, не може себе проявити: ні в бізнесі, ні в управлінні державною, ні в інших галузях. Адже той мізер, який отримують українці, – це оцінка влади за титанічну працю людей», – вважає заступник Голови фракції «Батьківщина».

Окрім того, Сергій Соболєв обурився брехливими заявами чинної влади про найнижчий рівень безробіття.

«Коли я чую, що в Україні, виявляється, найнижчий рівень безробіття в Європі, я не можу нічого зрозуміти. Виходить, що якщо у нас вважають працюючими тих, хто отримує тіньову заробітну плату, а також тих, хто десь просто числиться, – тоді вибачте. Тому зрозуміло, чому в нас найбільший рівень зайнятих людей», – наголосив він.

На думку парламентарія, наразі перше важливе питання, яке має вирішити влада, – це створення гідних умов для праці та забезпечення людей першим робочим місцем.