Сергій Власенко: Ми очікуємо від президента цілісної концепції судової реформи

Заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Власенко звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням подати комплексний законопроєкт щодо судової реформи, який забезпечить реальну незалежність судової гілки влади.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, політик зазначив, що запропоноване у відповідному законопроєкті № 1008 зменшення максимальної кількості суддів Верховного Суду з 200 до 100 «звучить як отримання контролю над Верховним Судом».

За словами Власенка, такими фразами ніхто не хоче створити чесний незалежний суд, а хочуть отримати контроль над судовою системою.

«Ми очікуємо від Зеленського не клаптевих змін до законодавства, що підозріло виглядають. Ми очікуємо презентації комплексної великої судової реформи, яка б забезпечувала якісне наповнення суддівської системи, забезпечувала ухвалення суддівським корпусом справедливих законних рішень», – наголосив він.