Сергій Власенко: Порошенко робитиме все, щоб влада залишилась в його руках

Президент Петро Порошенко робитиме все, щоб зберегти в своїх руках владу, яка приносить йому шалені прибутки.

Про це в програмі «Наголос» на телеканалі  «НТА» сказав народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко.

«Бізнесмен Петро Порошенко, який випадково опинився в кріслі президента, мислить як директор «Рошен», а не як державник, не як людина, яка бореться за відновлення державних інституцій. Він мислить категоріями, як зберегти цю владу, адже вона йому приносить шалені прибутки», – сказав політик.

З огляду на це, вважає Сергій Власенко, дочасних парламентських виборів поки що не буде.

«На жаль, згідно з Конституцією, наприкінці процесу оголошення дочасних виборів парламенту лежить указ президент – він і ухвалює остаточне рішення. На моє переконання, Порошенко не підписуватиме такий указ», – зазначив парламентарій.

За словами Сергія Власенка, президент  розуміє, що не матиме такої фракції в парламенті, як зараз, і «Народний фронт» не пройде в наступний парламент.

«Про це говорять і соціологія (за якою Юлія Тимошенко і її партія «Батьківщина» випереджають президента та його партію), і результати 5 хвиль місцевих виборів в ОТГ, де «Батьківщина» також посідає упевнене перше місце. Після парламентських виборів вже буде інша конфігурація і Порошенко втратить свій монопольний вплив на Верховну Раду», – переконаний парламентарій.

Він також зауважив, що для нього вкрай важливим є питання, чи витримає Україна керування країною цією владою ще 1.5 роки.

«Зруйнована довіра до державних інституцій. Чи витримає це країна? До того ж ми часто стикаємось з непрофесійністю Генпрокуратури,  у нас повністю зруйнована довіра до правоохоронної системи  і до судової системи. І за це відповідає діюча влада. Замість того, щоб зробити ці органи професійними, влада, навпаки, політизує їх і робить все, щоб довіра до них зменшувалась», – заявив Сергій Власенко.