Штаб опору розпродажу рідної землі закликав миколаївців до конкретних дій

В Миколаєві відбулося чергове засідання обласного Штабу опору розпродажу рідної землі, який створено за ініціативи обласної парторганізації ВО «Батьківщина» в грудні минулого року. В засіданні взяли участь керівник Миколаївського обласного партосередку ВО «Батьківщина» Вадим Підберезняк, очільник крайової організації «Народний рух України» Юрій Діденко, начальник штабу «Національного корпусу» в Миколаївській області Микита Плєханов, представник Асоціації фермерів Вітовського району Михайло Любченко та депутат Миколаївської обласної ради Дмитро Гуринчук. Активісти обговорили план подальших дій щодо недопущення прийняття антиукраїнського закону про обіг сільськогосподарських земель. По завершенню засідання штабу відбулася прес-конференція для місцевих ЗМІ.

Керівник Миколаївської обласної організації ВО «Батьківщина» Вадим Підберезняк зазначив, що влада, на жаль, навіть не намагається почути українців. Адже 75% жителів країни висловлюються проти продажу землі, стільки ж людей бажають, аби з цього приводу було проведено референдум. «Натомість президент Зеленський, який, йдучи до влади, обіцяв прислуховуватися до думки народу, ігнорує право людей на вільне волевиявлення, — зазначив Вадим Підберезняк. – Українців планують позбавити землі, швидко і задешево. Продаж землі іноземцям – це та стратегічна мета влади, задля якої не гребують нічим. Головне – забезпечити закордонним ділкам прямий доступ до купівлі землі».

Він розповів, що миколаївські «батьківщинівці» проводять масштабну інформаційну роботу серед населення, розповсюджують листівки та газети, беруть участь в акціях протесту проти продажу землі. Вадим Підберезняк повідомив, що в соціальних мережах він оприлюднив номери телефонів миколаївських «Слуг народу», до яких можуть звертатися громадяни, висловлюючи своє обурення з приводу закону про продаж землі. Також він запевнив, що демократичні сили готові до кардинальних заходів задля привертання уваги до земельного питання.

Підтримав позицію «Батьківщини», яка виступає проти продажу землі, і представник аграрного бізнесу Михайло Любченко. Він висловив побоювання, що влада може віддати землю іноземцям та агрохолдингам, обурився бездіяльністю президента України та зазначив: «треба називати речі своїми іменами, – президент через своїх «слуг народу» у парламенті хоче продати землю, а значить, і продати Україну».  Юрій Діденко, керівник обласної організації Народного Руху України, заявив, що сьогоднішня політика – це по суті відродження політики Януковича, яка спрямована на знищення української землі та народу. Начальник штабу Нацкорпусу в Миколаївській області Микита Плєханов заявив про те, що активісти демократичних сил вже досягли певних успіхів, зокрема, в тому, що закон про землю не прийнято восени, як того бажала влада. «Слід не зупинятися на досягнутому а продовжувати діяти радикально, – зазначив він. Ми вже перекривали дороги, пікетували облдержадміністрацію, готові й надалі висловлювати своє невдоволення».

Представники штабу дійшли висновку про те, що слід ініціювати проведення позачергової сесії обласної ради, на якій ухвалити звернення до вищої влади із закликом не допустити продажу землі. На сесію запропоновано запросити миколаївських депутатів від «Слуги народу» та закликати їх не голосувати за закон про обіг землі.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31