Символ надії заквітне в Миколаєві.

На центральній алеї міста, де встановлена статуя богині Європи, відбулася знакова подія. Тут висаджено 24 саджанці сакури, що заквітне днями. На честь 24 років незалежної України. Така ідея спала на думку голові Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайлу Соколову. Він був щиро вражений алеєю дерев сакури в Ужгороді. Тож домовився із закарпатськими друзями, які й надіслали йому саджанці японського дива. Михайло Володимирович вболіває з приводу того, що Миколаїв не має своєї «родзинки». Хай би сакура нею стала.

— Коли заквітнуть дерева сакури, то люди сподіватимуться на краще, — зазначив перший заступник голови Миколаївської обласної ради Михайло Соколов, який власним коштом й придбав саджанці. — В сакурі є неймовірне очарування. Дерево символізує, що завтрашній день буде кращим за нинішній. Треба просто хоча би про це замислитися. А замислитися всім, — від депутата сільської ради до представника більш високого рівня. Хай би кожен щось зробив для громади. Не обов’язково сакуру висаджувати, — яблуньку, вишню. Громада б віддячила.

Подія висаджень дерев японської вишні припала на дворіччя, як в Миколаєві розігнали Антимайдан. Тоді миколаївці проявили себе справжніми патріотами та спромоглися вибороти демократичні цінності всупереч сепаратистським настроям. Нині ж оновлюється розуміння тої події. Миколаївській області повірили інвестори. Один з наочних прикладів, — бажання турецької компанії вкласти кошти у відновлення Миколаївського аеропорту.

Цього дня підписано Меморандум між обласною радою та турецькою компанією RAV 3. Цей документ свідчить лише про наміри та визначення спільних позицій. Лідер Миколаївської «Батьківщини» Михайло Соколов підтверджує, що протягом двох місяців, буде підготовлено бізнес-план та відпрацьовано варіант розвитку аеропорту для області. Поки аеропорт — обласне комунальне підприємство, тож вирішувати його подальшу долю мають народні обранці, тобто обласні депутати. Створено робочу групу з приводу законності дій керівництва аеропорту. Доведено, що літаки ріжуть на метал, інші ганебні факти. Є сподівання, що з новими інвесторами виправимо ситуацію.

Першими про свої інвестиційні пропозиції заявили представники Туреччини. В Миколаєві очікують на нові пропозиції. Й такі вже є. Втім останнє слово залишиться за найкращою з них. Поки в Миколаєві саджають сакуру, як символ надії в здійснення добрих замислів.

Ініціаторами у справі висадження дерева надії стали «батьківщинівці», представники громадської організації «Батьківщина молода», міської та обласної організацій. Саме вони й виконали основну роботу. За словами першого заступника голови Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олега Кравця, який взяв на себе весь організаційний процес, — саме молоді батьківщинівці проявили себе «на висоті». Юнаки та дівчата трудилися на славу. Висадили дерева, облаштували територію навколо. Головне, що робили вони все на Славу Україні. Я ними пишаюся. І вірю, що майбутнє – за ними, за справжніми патріотами». Тож сакурі в Миколаєві цвісти.

sakura1sakupa3DSC_0206DSC_0202DSC_0201DSC_0196DSC_0184DSC_0177DSC_0166sakura2DSC_0199DSC_0165