Скандальна реєстрація Людмили Дромашко

В офісі Миколаївської ОО ВО «Батьківщина» відбулась прес-конференція, яка була присвячена скандалу навколо реєстрації чинного мера м. Первомайськ Людмили Дромашко кандидатом на вибори міського голови.

Нагадаємо, що 30 вересня територіально-виборча комісія м. Первомайська відмовила Людмилі Дромашко, чинному голові міста в реєстрації кандидатом у мери від партії «Наш Край». Причиною відмови став факт того, що до ТВК були надані документи, які підтверджують членство Людмили Григорівни в «Партії Регіонів». Як відомо, членство в двох політичних партіях є порушенням Закону України про вибори. Але, 1 жовтня, Первомайський міський районний суд Миколаївської області прийняв рішення зобов’язати міську виборчу комісію повторно розглянути заяву чинного мера Людмили Дромашко про реєстрацію її кандидатом на вибори міського голови. Незважаючи на тиск і враховуючи те, що у відношенні Людмили Дромашко, МВС і прокуратурою порушені кримінальні справи, які мають докази причетності її до скоєння цілого ряду економічних і кримінальних злочинів, частина з яких вступили в законну силу, члени ТВК чотири рази відмовляли їй в реєстрації. Але ж 5 жовтня з порушеннями законодавства, не зважаючи на протести громадськості, діючого мера Первомайська, керівника місцевого осередку «Партії Регіонів» Людмилу Дромашко зареєстровано кандидатом від партії «Наш Край». За реєстрацію Людмили Григорівни кандидатом в мери міста виступили члени ТВК представники від Опозиційного блоку, від Народного фронту та Блока Петра Порошенка у повному складі. А також під час голосування в залі були присутні представники та кандидати в депутати від політичної партії «Наш Край», а також заступники Людмили Дромашко, які повинні були в цей час знаходитись на своїх робочих місцях, а не в залі ТВК.