Спільна заява українських демократичних сил щодо штурму наметового містечка під Верховною Радою

Уранці, 3 березня, близько тисячі спецпризначенців скоїли напад на табір протестувальників на Площі Конституції.

Ветеранів, що в 2014-2015 роках проливали кров на Сході країни, жорстоко побили та поставили на коліна. Десятки людей було затримано.

Ми вважаємо такі дії влади злочином. Очільники силової вертикалі намагаються виправдати цю «акцію» тим, що протестувальники нібито готували захоплення парламенту. Ми сприймаємо ці заяви як свідому брехню. Протест, що тривав з 17 жовтня 2017 року, залишався мирним, усі провокації та насильство здійснювали виключно представники влади.

План влади простий: показати, що будь-який мирний протест буде дискредитований, а його учасники – покарані. Українцям пропонують змиритися з тим, що від них нічого не залежить. А тим, хто не змириться, – поліцейські кийки, наручники, ґрати.

Ми запевняємо українців, що докладемо всіх зусиль, щоби цей план не був втілений в життя. Не вдалось Януковичу, не вдасться і Порошенкові.

Ми висловлюємо співчуття тим, хто постраждав від дій нових беркутівців. Після зміни влади всі ті, хто приймав рішення про придушення мирного протесту та втілював його в життя, понесуть відповідальність згідно із законом.

Громадянська Позиція

Європейска Партія України