Співчуття Юлії Тимошенко з приводу смерті Блаженнішого Любомира Гузара

В Україну прийшла сумна звістка: на 85-му році життя відійшов до Господа Блаженніший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви.

Коли помирає людина – ми кажемо слова суму, пошани та вдячності. Але сьогодні хочеться мовчати.

Жодними словами неможливо переповісти гіркоту втрати і нагадати усе те добре, що зробив Блаженніший для Української держави, Церкви, людей. Любомир Гузар жив з Україною в серці, з Україною в душі, з Україною у всіх своїх помислах та молитвах…

Владика Любомир доброю і твердою рукою підносив Церкву, відроджуючи її вплив у духовному житті країни. Він наполегливо працював, щоб українці об’єдналися на спільних духовних цінностях і задля спільного блага.

Блаженніший надихав кожного з нас, кажучи: «Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо стараєтеся, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро…».

І сам у найважчі та найскладніші часи завжди був взірцем справжньої християнської доброчесності та любові до ближнього. Безмежно вдячна, що у найскладніший період мого життя я мала його щире заступництво та молитву.

Молюся за упокій душі Блаженнішого Любимира. Висловлюю щирі співчуття віруючим Української Греко-Католицької Церкви, усім, хто знав і любив Любомира Гузара.

Вічна пам’ять Блаженнішому Владиці! Нехай Господь упокоїть його душу в оселях праведних.

З глибокою скорботою, Юлія Тимошенко

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» готує подання до Конституційного суду щодо скасування підписаного президентом закону про гральний бізнес

Докладніше

«Кандидати в депутати не повинні потрапляти в залежність від партії» — Вадим Підберезняк

Докладніше

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31