Створено ініціативну групу з проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі

Сьогодні у Києві відбулися збори громадян України щодо ініціативи проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі.

Понад 2 тисячі учасників заходу проголосували за те, щоб на Всеукраїнський референдум було винесене питання в такому формулюванні: «Чи підтримуєте ви продовження існуючої заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення безстроково?»

Таку пропозицію підтримала переважна більшість присутніх на зібранні.

Також учасники зборів затвердили склад ініціативної групи чисельністю 10 тис 62 особи. Частина людей, а саме 1 тис 621 особа, була присутня на зборах, а інші – передали письмові заяви про згоду щодо включення до складу ініціативної групи.

На посаду уповноваженого представника ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою обрано голову Асоціації фермерів та приватних землевласників Івана Томича.

Як  вже заявила Юлія Тимошенко, сьогодні  оголошено початок процедури проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання заборони продажу сільськогосподарської землі.

Лідер партії «Батьківщина» наголосила, що тільки народ України може вирішувати долю землі сільськогосподарського призначення.

«Наше завдання – захистити землю як національне багатство та національне майбутнє. Це доленосна боротьба за землю», – сказала Тимошенко.

Голова партії також звернула увагу на те, що президент України Петро Порошенко як Гарант Конституції мав право виконати норму Основного закону й оголосити про проведення референдуму за ініціативою президента і таким чином «запитати у українців, чи вони хочуть дозволити продаж сільськогосподарської землі». Але глава держави таким правом не скористався.

Як відомо, ініціаторами зборів щодо проведення Всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі, окрім партії «Батьківщина», стала Асоціація фермерів та приватних землевласників України.

Також до ініціативи приєдналася партія ВО «Свобода».