Суд над Саакашвілі – це маркер для світу, чи є в Україні верховенство права, – Юлія Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

Такою судовою розправою над екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі, яка зараз відбувається в Печерському райсуді м. Києва, президент Петро Порошенко ганьбить всю Україну.

Про це лідер партії «Батьківщина» заявила журналістам під час перерви в судовому засіданні з обрання запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі.

Юлія Тимошенко повідомила, що приїхала до суду підтримати екс-президента Грузії та його дружину Сандру, оскільки пам’ятає, як «моя донька сиділа в такому самому абсолютно упередженому суді, з такими ж упередженими прокурорами».

_APX6503

«Я співчуваю екс-президенту Грузії, який все своє президентське життя і в найтяжчі часи захищав і зараз захищає Україну, а українська влада так з ним зараз поводиться», – обурилася лідер «Батьківщини».

Вона зазначила, що наразі в Україні існує два суди.

«Один суд – це просто судилище, яке зараз тут відбувається. Це абсолютно безпринципна річ, це суд без мотивації, усі речі у справі сфальшовані. А є і другий суд – народний. Це те, як судить народ України чинного президента Петра Порошенка, який організував цю виставу і показує її всьому світу. Такими судовими, прокурорськими розправами Порошенко не себе ганьбить, він ганьбить всю Україну», – заявила політик.

Юлія Тимошенко упевнена, що в майбутньому над тими високопосадовцями, які так принижують нашу державу своїми безправними та безпідставними процесами проти Міхеїла Саакашвілі, обов’язково буде суд.

Лідер «Батьківщини» також зазначила: якщо в Україні є справжній суд, то зараз Саакашвілі мають відпустити з-під варти додому, без будь-яких домашніх арештів.

«Треба просто звільнити людину, над якою відбувається сьогодні така політична наруга», – наголосила парламентарій.

Юлія Тимошенко, як і низка народних депутатів, висловила готовність взяти на поруки Міхеїла Саакашвілі.

_APX5712

Окрім того, виступаючи в Печерському суді, лідер «Батьківщини» попросила суд не застосовувати жодного запобіжного заходу щодо Міхеїла Саакашвілі.

За словами політика, на цей судовий процес зараз дивиться весь світ: «Цей процес є маркером, лакмусовим папірцем, чи є в Україні після двох революцій верховенство права, справедливі суди, чи є незаангажовані прокурори, які служать Конституції. Чи здатні ми сьогодні захистити те, проти чого на двох революціях поставав український народ».

«Сьогодні тут розглядається не лише справа Саакашвілі. Тут розглядається справа України!» – наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що у суботу, 9 грудня, Юлія Тимошенко звернулася до президента Петра Порошенка з вимогою негайно звільнити Саакашвілі.

«На 4-му році свого правління Ви стали одночасно президентом, прокурором, парламентом, урядом, судом і генпродюсером усіх телеканалів. І тепер Ви кидаєте за ґрати своїх опонентів – так, як це робив Янукович. Згадайте, чим все завершилося. Ростов не гумовий», – зазначила вона у своїй заяві.