Суспільство має знати, на яких умовах МВФ виділяє Україні транш, – Юлія Тимошенко

Влада має розповісти суспільству, на яких умовах Україна отримає черговий транш МВФ.

Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила журналістам, коментуючи інформацію про виділення нашій державі чергового траншу від цієї міжнародної фінансової організації.

«Хотілося, щоб відбулася публічна дискусія щодо Меморандуму з МВФ, який підписаний вищим керівництвом держави. Мене дуже дивує, що це вище керівництво знову запропонувало Фонду збалансувати вкрадені державні ресурси за рахунок податку на пенсії, підвищення віку виходу на пенсію, тотального скорочення закладів охорони здоров’я і освіти. За рахунок цього збалансовувати бюджет, який вони частково вивели на свої офшорні рахунки, неприйнятно», – зазначила вона.

Екс-прем’єр-міністр України упевнена, що влада мала  запропонувати міжнародній організації інші шляхи збалансування державного бюджету, а саме: закриття офшорів, що дозволило б щорічно залучити до бюджету додатково 67 мільярдів гривень, збільшення з 5 до 15%  оподаткування дивідендів багатих людей, виведення з тіні бази оподаткувань.

«Вони – президент, прем’єр, голова НБУ – навпаки, знову запропонували збалансовувати бюджет за рахунок пенсіонерів і за рахунок бюджетників. Це  несправедливо, це не відповідає жодним нормальним стратегіям розвитку держави. Влада вже давно здала інтереси народу та працює на свої кишені, бо знає, люди не переоберуть їх вже на другий термін. Вони розуміють, що жодного голосу не буде на наступних виборах за таку владу. У ці останні часи при владі вони намагаються забрати в держави на свої рахунки все, що можуть», – підсумувала Юлія Тимошенко.