Світ повинен бути єдиним у боротьбі з тероризмом, – заява Юлії Тимошенко

Ми глибоко вражені тим жахливим актом терору, що стався учора ввечері в аеропорту «Ататюрк» у Стамбулі та призвів до смерті і поранень багатьох невинних людей.

Ми висловлюємо щирі співчуття сім’ям і близьким загиблих і постраждалих унаслідок цього терористичного замаху на життя і спокій людей.

Особливо прикро, що серед постраждалих опинилися і наші співвітчизники.

Цей нечувано жорстокий теракт у Стамбулі вкотре доводить: тероризм не має кордонів і його не можна побороти на окремо взятій території чи в окремій державі.

У мусульманській країні терористи знехтували навіть священним Рамаданом і таким чином продемонстрували світові, що не мають нічого святого.

Тож ця атака – чергове нагадування про те, що міжнародне співтовариство має бути згуртоване  в боротьбі з тероризмом. Світова спільнота повинна мати більш жорстку, послідовну і принципову позицію щодо терористів і застосовувати нові, дієвіші і практичніші інструменти для викорінення цього всесвітньо поширеного зла.

Сьогодні ми солідарні з турецьким народом. Разом з ним ми оплакуємо загиблих внаслідок теракту і сподіваємося, що організатори цього безпрецедентно жорстокого злочину будуть знайдені і покарані.

Зі скорботою,

Юлія Тимошенко та партія «Батьківщина»