Проведення дострокових виборів в Україні підтримує 45% громадян.

Такий результат соціологічного дослідження, проведеного Групою «Рейтинг». 41% опитаних не бачать у виборах необхідності, а 14% не визначилися в цьому питанні.

Дослідження проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту.

При цьому, якби вибори проводилися в найближчу неділю, готовність прийти і проголосувати висловили 62% респондентів.

На найвищу підтримку серед усіх опитаних могли б розраховувати партія Юлії Тимошенко «Батьківщина» (9%), Опозиційний блок і «Самопоміч» (по 8%), а також БПП «Солідарність» (7%) і Радикальна партія Ляшка (5% ).

Серед тих, хто точно б прийшов на виборчу дільницю, також лідирує «Батьківщина» — її результат склав би 13%, у «Самопомочі», Оппоблока і БПП — по 11%, у партії Ляшко — 8%.

Якби у виборах брав участь умовний блок Саакашвілі, то результат першої п’ятірки б виглядав би так (серед опитаних, які мають намір прийти на дільницю): перше місце знову за «Батьківщиною» (13%), друге — «Оппоблок» (11%), третє — поділили б проект Саакашвілі і «Самопоміч» (по 10%), а БПП «Солідарність» постраждала б найбільше від участі у виборах блоку Саакашвілі, її результат би знизився до 9%.

Група «Рейтинг» також заміряла рівень підтримки провідних політиків. У президента він склав: 2% (повністю схвалюють) і ще 15% (в основному схвалюють). У прем’єра Яценюка ці показники відповідно 1% і 6%, у Верховнох ради 0% і 5%.