Тервиборчком на Одещині саботує рішення суду та не реєструє «Батьківщину»

Таїровська ТВК саботує рішення Одеського суду та не реєструє кандидатом на посаду голови ОТГ керівника Овідіопольської районної парторганізації «Батьківщини» Хасана Хасаєва та кандидатів у депутати до ради ОТГ від «Батьківщини» на місцевих виборах 24 грудня.

Зазначимо, що 30 листопада Хасану Хасаєву та кандидатам до ради ОТГ відмовили в реєстрації на виборах за надуманими причинами – ТВК нібито засумнівалася в дійсності паспорта Хасана Хасаєва.

А вже 5 грудня Овідіопольський районний суд Одеської області визнав ці підстави для відмови в реєстрації незаконними та виніс рішення, яким зобов’язав комісію повторно розглянути питання про реєстрацію кандидатів від «Батьківщини». Зауважимо, що і Одеський апеляційний суд залишив без змін рішення Овідіопольського райсуду.

Попри це ТВК саботує розгляд цього питання. Так, призначене на вечір понеділка засідання комісії не відбулося через нібито відсутність електропостачання у приміщенні, де мала засідати комісія.

«Коли ми дізналися, що в приміщенні вимкнули світло, то спеціально привезли свій генератор і повідомили, що можемо повністю забезпечити електропостачання будівлі. Окрім того, Хасан Хасаєв зазначив, що може надати приміщення селищної ради для проведення засідання комісії. Проте ТВК проігнорувала всі пропозиції і видно було, що це робиться навмисне. Комісія не планувала сьогодні збиратися», – повідомив голова Одеської обласної парторганізації, перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський.

Він переконаний, що час затягується спеціально: «Робиться все, щоб не зареєструвати кандидатом на голову ОТГ Хасана Хасаєва та кандидатів до ради ОТГ від «Батьківщини». Вони хочуть зробити все, щоб наша політична сила була якомога пізніше допущена до виборів, або взагалі – не допущена. Ми вважаємо даний факт політичним замовленням».

З огляду на ситуацію, представники «Батьківщини» написали скаргу до ЦВК з вимогою розпустити комісію та  підготували скаргу до прокуратури про те, що комісія регулярно не працює і заважає нормальному виборчому процесу.

Зазначимо, у разі, якщо ТВК не розгляне відповідне питання у середу, 13 грудня (коли спливає термін розгляду заяв), члени комісії нестимуть кримінальну відповідальність за статтею 382 КК України – ухилення від виконання рішення суду.