Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді України ініціюватиме розгляд постанови про відставку прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, заявляє лідер фракції Юлія Тимошенко.

«Наша фракція буде ініціювати внесення такої постанови про звільнення прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до кінця цього тижня», — сказала Ю.Тимошенко журналістам після зустрічі з президентом України Петром Порошенко в середу в Києві.

Лідер фракції вважає, що до кінця тижня український парламент може розглянути таку постанову. «Ми могли б до кінця цього тижня проголосувати постанову про відставку прем’єр-міністра, що за собою тягне відставку уряду», — сказала вона.

За словами Ю.Тимошенко, після відставки уряду і прем’єр-міністра можна створити нову коаліцію на базі демократичних сил». Вона наголосила, що під час створення коаліції не може бути «ніяких гібридних варіантів.

Лідер «Батьківщини» вважає, що нова коаліція повинна створити технократичний уряд, «який категорично не матиме ніяких політичних квот» і не буде домовлятися з олігархічними кланами. На думку Ю.Тимошенко, такий технократичний уряд зможе повернути стабільність і суспільству, і парламенту.

«Сьогодні з цим прем’єр-міністром, з цим урядом, з цією клановою більшістю, на жаль, жодних змін бути не може», — зазначила вона.

«Я не можу сказати, що ми домовилися, тому що президент зараз збирає свою фракцію. Після цього він буде ще запитувати різних людей… Але ми обговорили ситуацію», — цитує Тимошенко Інтерфакс-Україна.