Тимошенко і «Батьківщина» могли б перемогти на виборах у грудні.

За лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко проголосували би 20,5% українців, якби вибори президента відбувались у середині грудня. Про це свідчать дані соціологічного опитування, презентованого Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Так, якби вибори президента відбувалися в середині грудня, то голоси тих, хто визначився зі своїми уподобаннями і прийде на вибори, розподілилися б таким чином: 20,5% проголосували б за Юлію Тимошенко, 16,9% — за Петра Порошенка, 12,8% — за Анатолія Гриценка, 9,5% — за Юрія Бойка, 9,2% — за Олега Ляшка, 8,5% — за Андрія Садового, 7,8% — за Вадима Рабіновича, 3,6% — за Володимира Гройсмана, 3,2% — за Олега Тягнибока, 1% — за Арсенія Яценюка.

За інформацією соціологів, такі показники (окрім тих, хто не визначився з вибором і не збирається іти на вибори) є найближчими до можливих результатів реальних виборів. Крім того, партія Тимошенко «Батьківщина» лідирує у партійних рейтингах. Так, якби вибори до Верховної Ради України проходили в середині грудня, то серед тих, хто визначився і прийде на вибори, голоси розподілилися б так: 17,2% проголосували б за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», 13,4% — за партію «Блок Петра Порошенка», 10,7% — за партію «Опозиційний блок», 10,2% — за партію «За життя», 10,2% — за Радикальну партію О. Ляшка, 8,8% — за партію «Громадянська позиція», 7,4% — за партію «Об’єднання «Самопоміч», 5,4% — за партію «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», 3,7% — за партію «УКРОП», 3,2% — за Аграрну партію, 3,1% — за партію «Рух нових сил», 1,8% — за партію «Народний фронт», 1,4% — за партію «Відродження», 1,4% — за Соціалістичну партію.

Опитування проводилося з 2 по 14 грудня 2017 року КМІС на замовлення клієнта методом особистого інтерв’ю. Загалом опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки  не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників  близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

За матеріалами сайту РБК-Україна