У Первомайський ТВК виявлено підробку підписів членів ДВК

Голова Первомайської міської організації політичної партії ВО «Батьківщина» Ігор Хімчак подав скаргу до Центральної виборчої комісії. Суб’єкт оскарження – голова Первомайської міської виборчої комісії С.А.Солтученко.
Причиною подання скарги став наступний факт. 28 жовтня 2015 року кандидатом на посаду міського голови Барським В.В. було заявлено про злочин – підробку підписів членів ДВК № 480700. Але ж голова Первомайської міської виборчої комісії С.А.Солтученко не тільки не відреагував на інформацію а й намагався приховати цей злочин від інших членів ТВК та від свого заступника, яким не надав на розгляд протоколів з підробленими підписами. Лише під тиском громади, у присутності журналістів місцевих ЗМІ та при відмові працювати інших членів ТВК, С.А.Солтученко показав протоколи, де підтвердилась підробка підписів деяких членів ДВК. В зв’язку з цим було викликано міліцію та відкрито карну справу по факту підробки підписів.
У ВО «Батьківщина» є серйозні підстави підозрювати ряд членів ТВК на чолі з головою у фальсифікуванні голосів на користь Людмили Дромашко.