Виконуючи вимоги Москви, зокрема, щодо відкладення імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, Україна втрачає суб’єктність у міжнародній політиці, яку вдалося отримати після Революції гідності.

Про це в ефірі на радіо «Ера» повідомив голова «Батьківщини Молодої», кандидат у народні депутати Іван Крулько.

«Україна мала шанс стати суб’єктом міжнародної політики, вчасно підписавши та ратифікувавши Угоду про асоціацію з ЄС. І як тільки українська влада почала вести переговори з Москвою та відтягувати ратифікацію – це дало можливість Путіну виграти час та змусити Україну і ЄС відступитися та відкласти імплементацію Угоди», — заявив Іван Крулько.

Він наголосив, що відкладання імплементації Угоди вигідно тільки Росії, про що вже активно заявляють її високопосадовці.

«Але це лише частина плану Путіна. Ширший план зафіксований у Мінських домовленостях. Він полягає в тому, що Україна втрачає суверенітет над частиною територій на Донбасі. І впродовж року, на який відкладена імплементація, Росія розпочне домагатися підписання нової угоди в тристоронньому форматі, де буде учасником або спробує змінити пункти вже підписаної Угоди», — відзначив Іван Крулько.

Мінські домовленості, два закони, які означають фактично створення терористичного самоврядування, і відкладення імплементації Угоди свідчить про те, що питання про Україну вирішується без України.

«Що мало статися, щоб українська влада відмовилася від формату Женевських переговорів без США, які могли би бути сильним союзником України? Україна погодилася, що США виходять з переговорів, ЄС перестають бути їх суб’єктом, а стають спостерігачами. Таким чином, Україна веде переговори лише з Митним Союзом. Усе це виконання вимог Москви, яке перетворює Україну із суб’єкта зовнішньої політики в об’єкт», — зауважив Іван Крулько.