В Первомайську за ініціативи «батьківщинівців» заборонили підвищувати тарифи

Первомайська міська рада, за ініціативою ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» перша в Миколаївській області прийняла рішення про накладання мораторію (заборони) на підвищення тарифів та цін на житлово-комунальні послуги.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», прийнятим рішенням також заборонено стягування пені з 1 липня 2016-го року за несвоєчасне внесення оплати за житлово-комунальні послуги.

Документ прийнято на підставі проведеного в Первомайську опитування мешканців стосовно ставлення до формування Кабміном завищених тарифів. Понад тисячу первомайців поставили свої підписи проти підвищення.

«Складна економічна ситуація в місті ускладнюється тим, що великі підприємства практично не працюють. У жителів Первомайська немає роботи, й відповідно зарплати. Додатковий тягар у вигляді необґрунтованих, спекулятивних, непрозорих тарифів на теплоенергію, електроенергію, природний газ, воду люди просто не витримають. Тому фракція «Батьківщини» в міськраді наполягла на прийнятті рішення про введення мораторію», — зазначив депутат Первомайської міської ради від ВО «Батьківщина» Тимур Глушко.