В Рибаківці невідомі напали на працівників підприємства, директор якого – депутат обласної ради від «Батьківщини».

9 квітня близько 14-00 на територію, яка знаходиться в оренді ВАТ «Миколаївоблсортсемовоч» в Рибаківській зоні відпочинку, прибули невідомі і почали погрожувати працівникам та охоронцям. Люди виконували роботи на даній земельній ділянці згідно з відповідним договором з ВАТ «Миколаївоблсортсемовоч». За словами очевидців, «гості» приїхали на автомобілі «Мерседес-Віто», були одягнені в камуфляжну форму військового зразка, бронежилети і погрожували працівникам предметом, схожим на автомат Калашникова. Вони намагалися витіснити працівників із земельної ділянки, на якому були розпочаті будівельні роботи. Була викликана поліція, яка затримала нападників і доставила їх до райвідділу. Але незабаром їх відпустили і ті знову прибули на територію, де скоїли черговий напад на працівників. Невідомі влаштували заворушення, стріляли в повітря і вагончики, побили сторожів. Один з них серйозно постраждав, його доставили в лікарню, де встановлено, що чоловік отримав серйозні каліцтва, — розбите обличчя, пошкоджена грудна клітина. Депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини», директор ВАТ «Миколаївоблсортсемовоч» Анатолій Ніколенко написав чергову заяву в поліцію з вимогою виявити зловмисників і притягнути їх до кримінальної відповідальності. Анатолій Анатолійович вважає, що подібні дії пов’язані з його професійною і партійною діяльністю. Він неодноразово виступав і виступає проти незаконної вирубки дерев у Березанському районі, захоплення земель на узбережжі, проти зловживань керівників Березанської райдержадміністрації та бездіяльності Очаківського лісгоспу. «Я закликаю правоохоронні органи, СБУ, прокуратуру звернути увагу на беззаконня, яке твориться на території Рибаківської та Коблевської зон відпочинку, — заявляє А. Ніколенко. – На дії колишніх і нинішніх керівників Березанської райдержадміністрації та Очаківського лісгоспу, які розбазарюють особливо цінні землі рекреаційного значення. Наполягаю на необхідності провести термінову ревізію та інвентаризацію земель і забрати їх у недобросовісних користувачів».