В трьох районних радах Миколаївської області зареєстровані звернення стосовно заборони продажу землі

За ініціативи «батьківщинівців» в Кривоозерській, Какзанківській та Єланецькій районних радах Миколаївщини зареєстровані депутатські звернення стосовно продовження дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Очільники наших фракцій звернулися до депутатів рад з вимогою ухвалити на сесіях звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів з вимогою продовжити до 1 січня 2025 року мораторій на продаж землі; розпочати широке публічне обговорення в суспільстві питання запровадження ринку землі; проведення всеукраїнського референдуму з цього питання. Депутати-«батьківщинівці» провели широку роз’яснювальну роботу серед населення своїх районів, фермерів та серед колег з інших фракцій», — зазначила член бюро Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Наталія Дурачевська.

За її словами, в більшості випадків, до позиції «батьківщинівців» прислухалися. Тож на найближчих сесіях земельне питання винесуться на розгляд всіх депутатів. Також вона зазначила, що найбільш неоднозначну реакцію викликав пункт про проведення референдуму. Фермери вважають, що власники земельних паїв, які не проживають у селах, можуть проголосувати «за» продаж земель сільськогосподарського призначення.