В Україні відбувається корупційна диверсія

Лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко вважає, що економічна криза в Україні має в своїй основі штучний характер і створює передумови для масштабних корупційних схем в інтересах окремих фінансово-олігархічних груп.
“Оголошується штучний технічний дефолт і три тисячі стратегічних підприємств енергетики, транспорту, зв’язку ставиться зараз на приватизацію – під час війни, коли сюди не йде жодний інвестор, після спекулятивних махінацій з гривнею, коли заробили мільярди. Наступний крок – все, що є у України викупити за безцінь ”, – заявила Юлія Тимошенко.
Лідер фракції “Батьківщина” зазначила, що знецінення майже втричі вартості національної валюти є “корупційною диверсією проти України. “Мільярди заробили ті, хто знали, як курс буде коливатися, коли він падав-піднімався. А народ України – заручники цієї страшної і безграмотної політики, – додала вона.
За словами Юлії Тимошенко, сьогодні заробітна плата працівника заводу в Україні в 4,1 рази нижче, ніж в Китаї, і в 29,7 разів нижче, ніж в Сполучених Штатах. “Я хочу вам сказати, що це підготовка плацдарму для нової економічної колонізації країни тими самим монополіями, з якими ми живемо майже 25 років ”, – сказала лідер партії “Батьківщина”.
На її думку, відмова від продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі також відповідає інтересам великих монополій в цій галузі, а не дрібних фермерських господарств. “Сільськогосподарська земля складає 72% площі України. Ви маєте зрозуміти, що означає її продати, коли сьогодні ця земля коштує в 32 рази дешевше ніж гірша за якістю земля”, – пояснила Юлія Тимошенко.
“Я хочу, щоб вас не тримали за безмовних співучасників цього національного приниження ”, – наголосила лідер партії “Батьківщина”.