В Україну повертається практика політичних розправ, – заява партії «Батьківщина»

Замах на депутата від партії «Батьківщина» Василя Бугайчука і його родину свідчить про те, що в Україну повертається практика політичних розправ з опонентами.

Про це заявили в партії «Батьківщина», коментуючи події 11 липня, коли вночі невідомі обстріляли політика в той час, як він разом з дружиною і донькою повертався додому.

Як відомо, внаслідок нападу Василь Бугайчук зазнав кількох поранень ніг і стегна, і нині перебуває на лікуванні. Дитина й дружина ушкоджень не зазнали, але вони в шоковому стані.

«Є всі підстави вважати, що причиною нападу на керівника нашої фракції в Чорноморській міськраді та керівника Одеської обласної «Батьківщини молодої» Василя Бугайчука стала його послідовна протидія наркомафії у місті та районі, а також наполеглива робота молодого депутата у міській раді Чорноморська, спрямована на захист інтересів своїх виборців», – зазначено в заяві «Батьківщини».

Там нагадали, що це вже не перша спроба залякати Василя з боку місцевого криміналу. На нього вже вчиняли напад під час Революції Гідності, коли спалили кав’ярню, що перебувала у його власності, а йому самому завдали тілесних ушкоджень. Тоді злочин лишився безкарним.

«Ми змушені констатувати, що практика політичних розправ повертається в Україну. Ми пам’ятаємо, як з нашою політичною силою розправлялися за часів Януковича. І, на жаль, зараз ми спостерігаємо ті самі методи», – заявили в «Батьківщині».

У партії наголосили, що цілеспрямований терор відбувається не лише щодо її партійців, а й «проти інших громадських діячів і політиків, які займають непримиренну позицію у боротьбі з корупцією та зловживаннями у територіальних громадах».

Партія «Батьківщина» вимагає від прокуратури та поліції Одеської області провести найретельніше розслідування замаху на Василя Бугайчука та його рідних, виявити та покарати винних. Партія також звертається до Генерального прокурора України з проханням взяти розслідування цієї справи під особистий контроль.

«Влада зобов’язана зупинити політичний терор в Україні, бо інакше за неї це зроблять компетентні і небайдужі громадяни», – зазначили в «Батьківщині».