В уряду є тиждень для зниження тарифів, — Юлія Тимошенко

Кабінет Міністрів України взяв один тиждень для того, щоб знизити тарифи на житлово-комунальні послуги.
Про це повідомила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі ток-шоу «Чорне дзеркало» на телеканалі «Інтер».
За її словами, під час спільної наради парламентської робочої групи щодо вивчення тарифів з урядом на чолі з прем’єр-міністром були представлені всі цифри і урядовці з ними погодилися.
«Це означає, що уряд вчора взяв тиждень, щоб звірити всі цифри та знизити тарифи. Я можу твердо сказати, що парламент не відступить від зниження тарифів, тому що вони необґрунтовані, несправедливі та корупційні», — сказала Тимошенко.
Під час свого виступу в прямому ефірі вона зачитала висновок робочої групи, де зазначається, що невідкладно мають бути проведені додаткові розрахунки тарифів і вони мають бути негайно перераховані.
«Ми примусили уряд ухвалити рішення про зменшення норми споживання газу для осель, де нема лічильників, удвічі. Наступного місяця, це рішення ми вже вибили, мінімум удвічі нижчою буде платіжка по газу», — запевнила вона.
Також під час обговорення результатів звіту робочої групи Юлія Тимошенко наголосила на необхідності зняти 70% податку на газ українського видобутку.
«Ми зробили все, щоб 70% ренти, яка введено на державний газ українського видобутку, було знято через Верховну Раду. Уявіть собі: 24 роки газ українського видобутку не обкладався 70% податку. А зараз, перший рік, коли на вас ввели податок 70%. Цей податок насправді є податком на людей, а не на олігархів», – сказала вона.
За словами лідера, робоча група у своєму звіті також домовилася про створення тимчасової слідчої комісії, яка дослідить, куди подівся український газ.
«Наша команда не залишить це без результату», — підсумувала Тимошенко.